Kontakt

Blog

Blog
Čo vás trápi

Čo vás trápi

05.03.2015 12:06

Ako správne vybrať vodítko?Obojok a vodítko patrí k základnému vybaveniu psa. Prakticky žiadny majiteľ sa bez týchto dvoch vecí nezaobíde. Špecializované obchody s chovateľskými potrebami a psie salóny ponúkajú celý rad vodítok. Pri výbere vodítka, by sme mali už vopred vedieť, k akému účelu ho budeme používať. Najčastejšie sa používajú tzv. Dvojité vodítka, ktoré sú pomocou dvoch karabín nastaviteľné prakticky na ľubovoľnú dĺžku. Sú vhodné pre pohodlné vychádzky s vaším psíkom, ale aj pre hodiny výcviku na kynologickom cvičisku.
Viac

Povinné čipovanie

Povinné čipovanie zníži počty opustených psov

05.03.2015 14:21

Majitelia psov často premýšľajú, ako najlepšie označiť svojich miláčikov, aby sa im v prípade straty vždy bezpečne vrátili späť domov. Niektorí píšu svoje adresy a telefóny na obojok, iní na tento účel používajú rôzne typy adresárov, ďalšie spoliehajú na psie známky alebo tetovanie. V poslednej dobe však nastal veľký boom - označovanie psa mikročipom. Táto metóda má svojich sympatizantov aj odporcov. Mikročip je pritom technológia, ktorá má obrovský potenciál a môže značne uľahčiť situáciu opustených zvierat v útulkoch.
Viac

Poradenstvo pre chovateľov

Pravidelná prevencia - vstupný kód k zdravému životu vášho psa a mačky

05.03.2015 17:52

    Nezabudnite že...
  • Kliešte už dávno nie sú len sezónnou záležitosťou, a ak ich nezastraší tvrdá zima, môžu naše psy a mačky, ohrozovať napríklad aj v novembri.
  • Blchy sú celoročnou hrozbou a blchy, ktoré vidíme, predstavujú iba 5%. Zvyšných 95% sa môže nachádzať vo svojich vývojových štádiách a čakať na chvíľku ich slávy, kedy si budú môcť pochutnať na vašom psovi alebo mačke.
  • Komáre môžu byť pre zvieratá rovnako nepríjemné ako pre človeka. Ani hustá srsť ich pred vpádmi týchto vonkajších parazitov neochráni. Nezabúdajte preto na ochranu svojho psa a mačky, a to aj v priebehu vašich exotických dovoleniek.

Viac